CASA NOVA
Francusko-italijanski restoran
ENGLISH


O nama Casa Nova



U samom centru Beograda, na Dorćolu, u starom gradskom kraju poznatom po svom multikulturalnom ambijentu, nalazi se restoran italijansko-francuske kuhinje Casa Nova.

Pri uređenju enterijera restorana aktivno je učesvovao i sam vlasnik restorana tako da se vodilo računa o najsitnijim detaljima, vinoteka od kovanog gvožđa, oslikani zidovi, mala galerija sa nekoliko stolova, diskretno svetlo kućne lampe, udobne stolice, tako da boravak bude što prijatniji.Bašta restorana pruža sve mogućnosti za prijatan boravak i opuštanje u toku i posle radnog dana, ali i za osveženje svima koji su se odlučili da provedu dan razgledajući znamenitosti Beograda.

U ponudi su salate, paste, biftek, piletina, ćuretina,… po receptima italijanske i francuske kuhinje. Ali, ovde možete pojesti i odlično pripremljene plodove mora i nekoliko vrsta ribe.

Casa Nova se želi pohvaliti specijalitetom Kuće. To je "Sicilijanski točak". Kao podlogu ima tortilju, preko nje povrće spremljeno na puteru i belom vinu, a odozgo biftek ili piletina (po želji). Jos jedan biftek želi doći do izražaja - "Biftek u sosu od gorgonzole", a odmah tu je i "Peper stek" - biftek u sosu od zelenog bibera.Testenine, sirevi i sosevi, od kojih je "Sos sa 4 vrste sira" - najbolji u gradu!

Za aperitiv nude se domace rakije, Dunja, Kajsija, Šljiva i Malina, a vinska karta sadrži veliki izbor domaćih, italijanskih,francuskih, argentinskih, čileanskih i australijskih vina.

Tiramisu, profiterole, čokoladni sufle i čokoladni mus... Ako zelite da probate najfilovanije, najbogatije i najneobičnije palačinke u gradu, naručite punjene palačinke sa flambiranim jabukama na rumu, pinjolima, suvim grožđem, preko kojih se preliva karamel sos, čokolada i sladoled od vanile!

Eros Ramazzotti, Laura Pausini... lagani italijanski zvuci, neprimetno ce dopirati do Vas i učiniti Vaše vreme jos prijatnijim. Na vama je da se prepustite ljubaznom osoblju, čije će vas preporuke odvesti na uzbudljivo gastronomsko putovanje.